Шеф на НСО: Имаме правомощия колкото един селски пъдар!

Тодор Коджейков

Изпълняващия длъжността шеф на НСО Тодор Коджейков заяви, че към момента служителите на охранителната служба нямат по – големи правомощия от тези на един горски инспектор например. Това той направи заради критиките, които правителството отнесе заради новия проектозакон за службите.

„По право и новият закон няма да даде повече правомощия на нашите служители, отколкото има един инспектор по горите например. Ако поправките обаче бъдат приети, нашите служители ще се почувстват по – сигурни и това неизменно ще рефлектира върху обществото. Защото така ще имаме възможност да се грижим по – добре да сигурността на всички” – каза Коджейков.

Гард на НСО

Предложенията, които разбуниха духовете са, че гардовете вече ще могат да глобяват със суми от 200 до 500 лева физически и юридически лица, които отказват да предоставят информация по даден въпрос. Най – често въпросите на държавните гардове се отнасяли до преносители на различни пратки и кореспонденции, имащи отношение към охранявани лица.

Другият спорен текст е въвеждането на правомощие, според което НСО ще може да налага санкции от 500 лв до 2 000 лв на управители на заведения, където се предлагат напитки – менте или с изтекъл срок на годност храни.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=2oZNoweMCTQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. според което НСО ще може да налага санкции от 500 лв до 2 000 лв на управители на заведения, където се предлагат напитки – менте или с изтекъл срок на годност храни………ами да нали са сервитьори .Какви още правомощия искат.Те и без друго изтепаха народа по пътищата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.