Срещу 28 лева пушим на летището колкото искаме

Новият терминал 2 на софийското летище вече се сдоби със салон за пушачи. Обособена е част от салона за гости „Преслав“, която ще се ползва за 28 лева за три часа. Всички големи летища в света имат такива салони, само българските не, писаха преди време чужденци, които също си падат по тютюна.

Те дадоха за пример Париж и Лондон, където всеки може да запали цигара на посочено за това място. Нашенските пушачи ще бъдат глезени в луксозен салон с факс, принтер, телевизия, свободен интернет, кафе, алкохолни и безалкохолни напитки. Салонът може да се ползва три часа. Още днес там са се настанили бизнесмени, чакащи полетите си с цигара в ръка и лаптоп на масата. Идеята да де взима данък пушене доста се хареса на хората, окито не могат или не искат да откажат цигарите. Те предлагат да се обособят и подобни заведения, защото настъпва зимата и вече няма да може да се излиза на тротоарите. Във Фейсбук глупа пушачи предложи да има ресторанти и нощни клубове, в които се плаща такса пушене на входа.

Таксата ще отива направо в държавната хазна. Според тях пет лева вход е разумна цена и всеки би я платил. Що се отнася до персонала и дали неговите права няма да бъдат нарушени, в социалната мрежа имат идея и за това. Те и в момента наблюдават сервитьори и бармани, които пушат на тротоара или в тайни обособени стаички. Идеята им е в такива заведения да се назначават само пушачи на работа, както и вентилацията да бъде на ниво. По този начин ще се спаси част от българския бизнес. В момента в страната без морските градове масово затварят кръчми и ресторанти заради фалит, дошъл след забраната на пушенето.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/GHvcIxv8ttk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.