Етническото напрежение в България ще ескалира!

skinheds2
Скинхедс

Мюсюлмански храм в Карлово беше запален и изгоря почти до основи в нощта на 16 срещу 17 април 2010 г. От Ялъ джамия сега стърчат само стените. Още не е потвърдено окончателно, но всички обстоятелства около това събитие водят специалистите към извода, че джамията е подпалена умишлено.

Около 3 часа след полунощ ходжата, който нощувал в жилище в съседство на храма, се събудил от смразяващия кръвта шум на пращящия огън. Веднага повикал огнеборците, които обаче не успели да направят кой знае какво. Същата джамия е горяла и по времето, когато Русия е освобождавала djamia2България от турското робство, а после е възстановена наново.

skin-heads
Уличните нтационалисти са сериозна заплаха

Карловци са настръхнали. Защото досега нито християни са пречили на мюсюлмани, нито мюсюлмани- на християни. И така е било открай време. Но не и напоследък. През декември миналата година същата тази джамия през малките нощни часове беше надраскана с хитлеристки свастики, както и с всевъзможни обидни думи на тема религия и псувни. Извършителите останаха неизвестни. Ако въобще някой ги е дирел сериозно. Карловци си шушукат сега и други неща: че каквото и да се запали в региона, изгарянето му е гарантирано. Горят плевни, горят цехове, а по някакви „обективни” причини, карловската пожарна все не успява да спаси подпаленото. Най-показателен е случаят с огромния пожар, разраснал се не без „уменията” на карловските огнеборци, когато преди време се запали така наречената вилна зона „Отдих” в близост до подбалканското градче. Там в повечето случаи с подръчни материали, по някогашно постановление от Тодор Живково време, много хора без големи финансови възможности си направиха летни къщички за отдих. Когато пламнаха умишлените пожари в цялата страна /по времето на Иван Костов/ пламна и тази зона. Ако не бяха се намесили пожарникари от други райони на страната, тек всичко щеше да бъде погубено.

Но хората се изплашиха този път не толкова от огъня, колкото от умисъла, който се крие зад него. На Разпети петък единият от братята Юзеирови си сложи фес на главата и се опита да създаде djamia1етническа партия. И с това издразни очевидно съвсем съзнателно не един и двама българи. Сега пък беше драсната клечката на джамия. Някой абсолютно умишлено иска да ни насъска едни срещу други. А в подобни случаи винаги има наивници и от двете страни, които да се вържат. Лошо ни се пише, ако не разберем, че пак някой си играе игрите за наша сметка. А такива игри само на пръв поглед са свързани с религия и въобще – някаква идеология. В такива случаи става дума само за една жажда – за власт и от там, за пари, мноооооого пари! Ще им играем ли по свирката? Като нищо – толкова пъти сме го правили, а после по няколко поколения наред са близали рани… skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.