Прокурор: Вече е ясно къде са се крили камикадзето и помагачът преди атентата

Калина Чапкънова

Прокурор Калина Чапкънова, която движи работата по атентата в Бургас обяви, че властите вече доста са напреднали в действията си по разкриване на извършителите. Били изяснени някои детайли от изключителна важност, като например къде са се укривали терористът – самоубиец и неговият ятак, непосредствено преди да гръмнат бомбата.

Вече се знаело с голяма точност и как са се придвижили до летището, като това е станало с личен автомобил. Прокурор Чапкънова обаче отказа да разкрие истинността на различните версии, които бяха публикувани в медиите, относно самоличността на камикадзето и неговия помагач. Тя остави без коментар твърденията, че ятакът е от родопско село и е бил разпознат от негов бивш колега.

Израелци в Бургас

Калина Чапкънова не поиска да се ангажира със срок на приключване работата по случая. Тя само подчерта, че се работи непрекъснато, включително и в почивните дни.

В Бургас пък дойдоха представители на семействата на загиналите при атентата израелци, както и част от тези, които оцеляха. Те ще участват в панихида в еврейската синагога и ще се поклонят пред лобното място на своите роднини и сънародници.

Сред дошлите има такива, които са изгубили всичките си документи и багаж по време на взривовете. На тях ще бъде предоставена възможност да издирят вещите си всред събраните от следователите доказателства.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=65G0QAOQ7rc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.