Най-после: Правят нов Студентски град

Проф. Ваньо Митев
Новият студентски град ще бъде много модерен

Идеята за построяването на нов Студентски град в София е на път да се осъществи. Това съобщи ректорът на Медицинският университет – професор Ваньо Митев.

Новият комплекс ще бъде в околностите на столицата, като за сега, най-вероятният вариант е Панчарево. Оглеждат се и околните села, като се предвиждат 50 блока за около 30 000 студенти. Проф. Митев обяви, че новият студентски град няма да бъде субсидиран от държавата, а от частни инвеститори, сред които има и чужденци. Средствата, които са необходими по първоначални данни са около 470 млн. лв, а проектът е oдобрен и от главният архитект на София – Петър Диков.

Около сградите няма да ги има бившите кръчми, дискотеки и казина, а ще има басейни, тенис кортове и библиотеки. Идеята е взаимствана от парка в Кеймбръдж, а според Ваньо Митев, инвестициите ще се възвърнат за около 5 години, защото всички студенти  ще използват новият парк.

Студентският комплекс ще бъде много модерен и ще се охранява денонощно като елитно селище. България се стреми да достигне стандарта на университети като Кеймбридж и Харвърд, но пътят ще бъде  доста дълъг и труден.

Дано с новия студентски град да няма повече побоища и убийства. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.