България в регрес: Бензинът удря 8 лева, сменяме колите с каруци!

От 2013 -а ще караме каруци

След като високооктановият бензин вече премина шоковата граница от 3 лева за литър и правителството заяви, че е безсилно да озапти ситуацията, в България тръгна ужасяващия слух, че само след няколко месеца цените да горивото ще достигнат нечуваните нива от осем лева.

Повод за това са публикации в някои от водещите световни медии, според които петролът ще поскъпва ударно в следващите няколко месеца. Причина за това са непрекъснатите конфликти в Арабския свят, както и задаващата се война в Иран.

Спряха ни кранчето

Според един от най – големите търговци на „черно злато”, в период от максимум две години, суровият петрол ще се търгува на нива от по 3 – 3. 50 евро за един литър, което на практика значи, че след преработка и разходи по доставка, бензиностанциите ще трябва да продават по невероятните четири евро. Пресметнато в български левове, това прави ужасяващите и непосилни 8 лева.

Нашият финансов първенец Симеон Дянков пък прогнозира, че сегашните завишени цени на горивата ще се нормализират, но чак към октомври – ноември. Той признава, че точно в този момент правителството е безсилно да регулира цените, като затова отново е виновен Европейският съюз. Всяка промяна в акцизите трябвало да се синхронизира с ЕС, което не можело да се случи преди 2013 – а година.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=P6qFfHSq5H0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.