Милко Балев- сводникът на Тодор Живков

jivkov1
Тодор Живков пред мавзолея на Вожда

Skandalno.net Най-близкият човек до Тодор Живков беше Милко Балев – шеф на кабинета му между 54-86. Освен с партийни и държавни дела Сивият кардинал, както го наричат, имал и други важни задачи. Балев набирал красиви момичета за спалнята на Тато. Това обаче дразнело изключително много Людмила Живкова, която го презирала, заради сводничеството му.

Още преди смъртта на първата дама- Мара Малеева през 71, Милко Балев подбирал най-изтъкнатите столични кокетки за леглото на Тодор Живков. На партийни

Милко Балев
Милко Балев

вечеринки, Тато само трябвало да посочи някоя красавица и Балев поемал останалата работа.

Обаждал се на избраната дама, без значение дали била семейна или не. Балев съобщавал, че Тодор Живков много ще се радва да я приеме лично и да се запознае с нея. Разбира се, коя би посмяла да откаже. Повечето, поласкани от обърнатото им внимание, с трепет очаквали срещата. За най-добре представилите се в леглото на Тодор Живков имало и щедри подаръци. От луксозни западни бутикови облекла до апартаменти, коли и високи постове. Говори се, че дори доста  жени се молели на Милко Балев да ги вкара при Тато, за да „намажат” и те.

Любовниците на държавните мъже, но най-вече Живковите, били внимателно проучвани от ДС преди да легнат с партийните другари- да не се окажат шпиони. След това също били дебнати- да не се разприказват. Ако били семейни, нямали право да споделят с мъжете си. Какви обяснения давали за скъпите си придобивки не се знае. Но съпрузите им и не питали. skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

16 коментара

    • дядо ти е един истински престъпник,който не можа да си получи заслуженото навреме,а го достига дълбока старост…за жалост

  1. Толкова сте тъпи, жалки драскачи, че няма докъде. Чели сте нещо за Сталин и Берия и хайде аналогия с Живков. Освен,че лъжете, сте и много тъпи, едно нормално изречение нямате. Драскачи, жадни за слава, ама дотук, няма да порастете в службиците. Пълни лъжи сте написали за Живков. И може ли да сложите снимка на Муравиев. Е, хубаво беше, че такива лайна и неграмотници по Живково време повтаряха отделенията и хайде на полето, ма и за там не ставате, боклуци нещастни.

  2. В началото на 1980-те американското посолство в София залепва на вратата си списък с милионерите в България. Милиция загражда улица „Съборна“ пред посолството, но служители от БНБ, намираща се срещу посолството, успяват с бинокъл да прочетат имената на другарите Тодор Живков, Огнян Дойнов, Пенчо Кубадински, Милко Балев, Андрей Луканов, Георги Георгиев Гец, Коста Цонев, Лили Иванова, Хачо Бояджиев.

    Някой помни ли кои хубостници още бяха в списъка?
    Още по темата:
    http://www.konzertfilmer.de/alice/Alice-marusia_mircevska.html

  3. Прости хора , обикновенно дългият език има къса памет . Тодор Живков беше без висше образование , но сегашните политици са прашинки в сравнение с него … Написаното е пълна лъжа и ако имам власт такива драскачи с удоволствие ще наредя да ги разстрелят като крастави бълхорливи псета на стадиона …

  4. Отговор на МАРИЯ БАЛЕВА : не е интересно дали снимката е на дядо ти или не , по важното е , че този Червен боклук – МИЛКО БАЛЕВ трябваше да бъде екзекутиран – обесен с главата надолу на площад „Александър Батенберг“, както и цялата шайка на БКП – Национални предатели и криминални престъпници окрали България за 45 години Червен терор и съсипали една цветуща държава – Царство България !

  5. Отговор на АЛЕКСИ ДОНЧЕВ : – трябваше след 10.11.1989 г. да разстреляме такива като тебе Червени боклуци и котило на Червената пролетарско-каскетаджийска измет , за да платите за деянията на бащите ви след 09.09.1944 г. ……! Още не е късно ……..!!!!!!!

    • Абе дрисльото офицер ! Аз съм с името си путьо ! Офицер ? Ти си жалък и страхлив Фатмак !

  6. Какъв „български офицер“ си ти бе – и за ротен артелчик няма да те вземат. Измет фашистка!

  7. Марин Трошанов -бате не виждаш ли какъв си залупняк?! Скоро време щи дам ветър под опашката и най-учтиво ще те помоля да си държиш лапите далече от нас А иначе си пиши повестите и сценариите Знаеш ли въобще колко си ми смотан ?!Препоръчвам ти шампоан за обем и балсам както и хапчетата Фитовил против косопад са има и такъв шампоан !

  8. Многоуважаеми другарю Баев,

    На закритото партийно събрание, което беше проведено в Института по социология на 20 и 22 април т.г. за обсъждане на Съображенията до Политбюро на другаря Тодор Живков за преустройството в духовната сфера, Вие справедливо отбелязахте, че това е документ с изключително богато съдържание, който заслужава внимателно да бъде обмислен, и че на самото събрание не биха могли да се изкажат всички мисли, които той предизвиква.

  9. Но да чакаме периодичния Видов ден означава да имаме религиозно отношение към социализма. Би трябвало като историко-материалисти най-широко да коментираме, анализираме и разкриваме социалните корени на монополизма. Монополизмът не е отскоро. Той е неизбежно зло на командно-административния модел. Моделът, с който искаме да се разделим. Така култът на личността може да се разглежда като уродлива форма на монополизма. Тон за монополизъм във всички сфери дава монополизмът в системата на властта. Никой няма правото, примерно, да изразява публично несъгласие с Централния комитет, Политбюро и, не дай си боже, с Генералния секретар. Историческа случайност е, че генерален секретар е другарят Тодор Живков, но и Вие, другарю Балев, да бяхте генерален секретар, и Вас никой нямаше да смее публично да Ви критикува, и моя милост да беше генерален секретар, пак нанагорно щеше да дойде на всеки, който би дръзнал да каже нещо срещу мен.

  10. И сега да питам- за какво спорим в тези коментари М.Б. организирал оргии за Т.Ж. и кво? Чакам след 17г./дано съм жив/ да чета за оргиите на А.Луканов, и всички след него . Ама дали ще живеем по добре?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.