Криза: Дискотеки стават плантации за канабис

Дискотеките в малките градове съвсем не са толкова доходоносни като посестримите им в столицата или на морето. Но част от българите са изобретателни и  готови да се преквалифицират  по новите повели на правителството.

Е, не точно в овчари, но все пак в земеделци. Собственик на увеселително заведение в Доспат, който напоследък се веселял сам, заради кризата и липса на клиенти, направил пълна преквалификация и превърнал бара си в плантация за отглеждане на канабис. Оборудвал го с всички условия, които изисква растението – кварцови лампи, климатици, влагомери и специална система за напояване и тъкмо да успее да навакса вложените пари, полицията го разкрила. Най-вероятно някой завистлив комшия, чийто бизнес също не вървял, го е докладвал, където трябва.

Униформените открили в бившата дискотека над 1000 растения, които били достигнали височина 150 сантиметра. Общото тегло на канабиса било цели 82 килограма. Реколтата била първа за търговеца и отглеждана с много любов. От ужас той избягал и в момента е обявен за издирване. В западналия родопски регион дори баби садят канабис, за да преживяват. Някои даже не знаели какво е това растение и го бодвали направо в градинките си. Други за секретност го садили в гората. Наркопласьори подмамвали местните с нови бизнес и изкупували после стоката за жълти стотинки. Българинът прави в момента всичко, за да оцелее, дори рискува да влезе в затвора. В същото време днес в три американски щата празнуват Ден на канабиса, който бил легализиран за употреба.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/1R49ycdMlCE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.