Откриха кораб на 1300 години

Корабът е на 1300 години

Последната експедиция на  експертите от Руската академия на науките се натъкна на следи  от древен търговски кораб, който според  намерените останки е на около  1300 години.  Уникалната находка е  намерена в непосредствена  близост до Таманския полуостров.

Таманските брегове

Специалистите характеризират открития плавателен съд  като изключително ценна находка, защото е  много добре запазена предвид възрастта си.  Учените изясняват, че в световен мащаб към момента има едва още 5  открития от такъв тип.  Около бреговете на Таманския полуостров освен на уникалния кораб експертите се натъкват и на 2 сравнително  добре съхранени древногръцки амфори.

 По опожарените дървени части на палубата на открития плавателен съд пък археолозите отчитат, че навярно той е свършил на морското дъно заради пожар.  Гордите изследователи искат да  изкарат намерения кораб или поне това, което е останало от него на повърхността, защото смятат, че за нула време находката им ще се превърне в една от най – големите сензации и туристически атракции във Фанагория.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.