Нахлупиха цветни качулки на паметника на Съветската армия

Паметникът на Съветската армия в София осъмна с гранитни войници с нахлупени цветни качулки. Гаврата била в знак на протест срещу задържането и даването под съд на руската пънкарска група Pussy Riot . Нейни поддръжници са нахлузили качулките на войниците с цел да бъдат забелязани и да изразят исканията си.

 Протестиращите настояват в писмо до руското посолство трите арестувани момичета от групата Мария, Надежда и Катерина да бъдат незабавно освободени. Те твърдят още, че свободата на изразяване е исконно човешко право и искат режимът на Путин да спре да тероризира гражданите си. Pussy Riot бяха арестувани, когато малко преди президентските избори отслужиха отслужиха показен псевдомолебен в столичния храм „Христос Спасител“ с призива „Богородице, изгони Путин“, като събраха в храма много привърженици и превърнаха молебена в протестно шоу, като поругаха руските християнски ценности. Обвинението срещу тях е за хулиганство и подстрекателство към хулигански изяви. Днес предстои да се гледа процеса срещу трите пънкарки, а законът предвижда за деянието до три години затвор.

 Те се оправдаха с това, че са били против режима на Путин и са искали да покажат това по нетрадиционен начин. Свободомислеши от цял свят подкрепят руската група и трите момичета. Посолствата на страната в света за залети от протестни писма. Ние не ги обвиняваме в подривна работа срещу режума, а срещу оскверняване на църковен храм, обясниха руските власти. Ако молебенът беше на улицата, нямаше да бъдат арестувани. Много богобоязливи руснаци пък за са заслужено наказание на групата. Работници от чистотата махнаха качулките от паметника. Миналата година войниците бяха превърнати и изрисувани като герои на Дисни.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/ALS92big4TY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.