Грабвайте банските! Осем дни до евтино море и спокойни плажове

С 30 процента ще паднат цените на хотелите и пакетите услуги от 20 август, казаха от Съюза на хотелиерите. С още 20 процента те ще се смъкнат, ако планират почивката си от първи септември. Досега хотелиерите държаха високи цени до края на август, но решиха да пуснат малко келепир за народа и да получат и за себе си.

Фамилен апартамент в Слънчев бряг сега струва 227 лева на ден, но от 22 август цената му ще е 166 лева. Услугите са същите, даже има и предимства, защото се избягва навалицата. Идеята идва от наблюденията на хората в бранша, че масовият български потребител на услугата – софиянецът, счита за престижно и снобско да е на морето до 20 август, а до 1 септември на планина или на село. За столичани юни и юли били просташки месеци и те отивали на почивка тогава само при крайна необходимост. Така че основната българска тълпа се изнася презглава тогава и остават много свободни места по хотелите. Собствениците на частни квартири, като по-закостеняла общност, държи високите цени до 1 септември, но пък тогава ги сваля двойно.

Капанчетата и ресторантите имат по-гъвкава политика. Те наблюдават всеки ден броя на клиентелата и ако тя започне да спада и цените падат. Защо е нужно да се вади голямата секира между 15 юли и 20 август, питат хора, които и тази година не можаха да отидат на море. В единственото време, когато сме свободни, цените скачат до небесата, а когато сме пак на работа, ни дразнят с разни намаления. Никакви намаления и увеличения не могат да привлекат обаче хората с повече пари. Те отдавна не летуват по нашето Черноморие, а прескачат до съседна Турция и Гърция. Там цените са по-ниски, а обслужването в пъти по-добро.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.