12 бика вилняха в битка с полицаи в Димитровград

Подплашени бикове създадоха невиждана суматоха в Димитровград. Те блокираха възловото кръстовище за Хасково. При опита да бъдат заловени, животните се разтичаха из града, а минувачи залягаха в градинки и се хвърляха във входове, мислейки, че биковете са полудели.

Странната стока изскочила от чешки ТИР, който се запалил рано сутринта в Димитровград. Камионът возел 30 добичета за Турция, но неизправност в спирачната система довела до авариране и пожар. Дванадесет от животните успели да се спасят,  като скочили от горящата платформа. Останалите  добичета изгорели. Част от полицаите разследвали катастрофата, други отбивали движението, а трети били вдигнати от леглата и заедно с пожарникари направили кордон, за да ловят полуделите животни, като ги вкарвали в импровизирано заграждение.

Хората се разбудили и наблюдавали невиждания досега в града екшън от терасите си. В края на краищата полиция плюс пожарна, маскирани като матадори,  победили в неравната битка и закарали биковете на хотел. Тоест в специално депо, където ще бъдат прегледани от ветеринари, лекувани, ако някое е наранено и хранени, докато турската или словашката фирма си прибере стоката. Движението между Димитровград и Хасково било затруднено почти до обед, докато бъде изтеглен запалилият се камион и докато бъдат преместени труповете на изгорелите бикове в екарисажа. Според димитровградчани опърлените животни няма да бъдат ликвидирани, а ще разнообразят трапезата на властите в града.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/6BVe5jB0lfw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.