И алкохола поскъпва двойно

И алкохолът поскъпва

И цената на алкохола ще скочи заради все още скандално високата цена на горивата и лошата  реколта от този сезон, алармират от бранша.

 Самият Бранимир Ботев, който е шеф на Асоциацията на производителите, търговците  и вносителите на алкохолни напитки  разяснява, че предпоставка за това е факта,  че добивът  на грозде тази година ще бъде с пъти по –  малък в сравнение с миналата  заради голямата суша.

Бранимир Ботев е убеден, че ръст в цената е наложителен

Най  – големият проблем на браншовиците обаче е скока на сивия сектор, който прилапва от 50 до 6о на сто  от реколтата. Бранимир Ботев обаче разясни, че цените на алкохола у нас ще се повлияят съвсем естествено и  от световната практика, където навсякъде спиртните напитки бележат скок в цената.

У нас пък  основен проблем, който неминуемо предопределя по – високата цена на алкохола, пък е факта, че управлението прие закона, който забранява на територията на България да бъдат  засаждани нови лозя до началото на 2020 година.  Експертът заяви, че виното ще поскъпне минимум с 3,  5 процента, а всички останали алкохолни напитки ще се търгуват с над 7 процента увеличение от сегашната цена.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.