Министър Дянков получи титлата „Главен археолог на България“

Разнежен от откриването на Ларгото в София, от направените разкопки и озеленяване и от предстоящото откриване на метрото, както и запазването на старините, Вежди Рашидов днес най-внезапно обяви министър Дянков за главен археолог на страната.

 Защото ако не бил той да отпусне пари, хората нямало да могат да работят и да възстановят част от старините. А сега хората ще им се наслаждават през стъклен купол. Досега те им се наслаждаваха и без купол, но това за Рашидов явно няма значение. Затова така и така е лято, така и така разпускаме, така и така всеки се занимава с работата на другия, имаме следните предложения: Самият Рашидов да бъде дарен с титлата „Колумб на креватите“, тъй като днес точно той се изказа за дипломатическия ни скандал с Ватикана с мъдрата фраза „Всяка война е започнала от леглото“.

Естествено министър Цветанов също трябва да бъде отличен и то с наградата „Зрънчо“, защото метна ДАНС да гони житото по корабите, вместо атентатори и помощниците им. Лиляна Павлова може да получи нежната титла „Мис Магистрала“, придружена с романа „Преброителят“, тъй като призова Мая Манолова да брои бюлетини, плюс безплатен бански костюм да гони концесионерите по плажовете.  Наградата за култура безапелационно получава здравната министърка Десислава Атанасова, която успя храбро да изгледа „Турандот“ до края, откривайки културен празник във Велико Търново.

 „Мистър Хитър Петър“ пък е за Ивайло Московски, който вдига цените на транспорта, без даже да каже едно изречение. Найденов трябва да бъде окичен с една голяма варена царевица, или направо с цял казан царевици, които цяло лято гони по морето и не можа да ги забрани. Най-голямата награда естествено е за най-големия. Но ще я запазим в тайна. Засега само поздрав с арията на Фигаро. Нали я знаете – Фигаро, горе, Фигаро долу, Фигаро тук, Фигаро – там…

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.