България в Шенген? Друг път…

Вътрешният министър на Германия Ханс-Петер Фридрих изля студен душ върху надеждите на България и Румъния за присъединяване към Шенген. В момента е изключено това да стане, отряза Фридрих и обясни, че ни е рано. Даже твърде рано. Наскоро точно от Германия дойде констатацията, че твърде рано сме влезли в ЕС, а сега ние искаме да се качим на миндера, пошегуваха се отчаяни българи.

Въпреки обещанията на президента на ЕС Харван ван Ромпой, че нямаме пречки да влезем, се оказа, че пречката е не само Холандия, която е твърдо против, а след нея и Норвегия,  но и изключително критичните последни доклади към нас и Румъния. Атентатът в Бургас бе само капката, която преля чашата, но тя и без това беше преляла от хилядите ни бежанци, берачи на боровинки, катуни край Париж, удряне в гърдите, но на практика никаква промяна в политиката на страната и опазване на границите. Сега Германия ни върна към двустепенния план за влизане, който няма как да се изпълни през мандата на това правителство. Премиерът Борисов приел зле новината, след като се похвали на всички, че през септември сме в Шенген. Вместо това валят критични доклади, обвиняват ни в корупция, а наскоро германски вестник обвини самия Борисов за тъмното му минало и за поставената цензура на журналистите и за запецналата ни съдебна система.

Доста галантно бе намекнато и за корупцията във всички етажи на властта и безсилието й да вкара престъпниците зад решетките. Един от примерите беше с братя Галеви. Сега дори отварянето на летищата е под въпрос, след атентата на нашето, твърдят политолози. Няма как да не ни контролират там и по пристанищата, а пък по сухопитните граници контролът ще падне може би след години. Интересно е кого ще обвини сега Борисов за конфузното положение, в което България остана в ЕС. Да си мие ръцете със Станишев, вече е банално, с останалата опозиция – безпочвено. Остават му само магистралите да реже лентички, но и парите за асфалт свършват, а на подизпълнителите не е плащано от години и някои от тях са ваче фалирали.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/q0jmFt_lpn0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. VSI4KI LUGI IZRI4ZNI OT BOIKO BORISOV I KOMPANIQ BEHE ZA ZABLUDA NA NARODA –NIKOGA NQMA DA NI PRIEMAT V HENGENZAHTOTO DOKATO NE SE DOKAGE 4E VSQKA DURGAVA SI IMA MAFIQ A MAFIQTA V BULGARIQ SI IMA DURGAVA NQMA NA4IN DA NI PRIEMAT A I NAHITE BRATQ CIGANI NIKOGA NQMA DA SPRAT DA NI ZATVARQT VRATITE NAVSQKUDE

  2. Вътрешният министър на Германия Ханс-Петер Фридрих да си клепе в измисления Шенген,а ние ще следим отстрани как фалират и се разпадат Шенгенче след Шенгенче.След 5 год няма да има такава зона,няма да има и обединена Европа.Защо се натискаме какво ни грее освен да им плащаме на милионерите от европа още милиони такси.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.