Камикадзето от Сарафово мислел, че носи дрога

Взривът в Сарафово

Една от основните версии за взрива на летището до Бургас е, че атентаторът не е бил камикадзе, а жертва на терористите. Според неофициални сведения от разследващите детективи, самоубиецът въобще не е знаел какво пренася и е бил въведен в умишлено заблуждение, че трябва да вкара у нас пратка с наркотични вещества.

По мнението на експерти от контраразузнаването, това не съвсем не е необичайна практика за Ал Кайда. Доста често, терористите прибягвали до подобни нестандартни практики, при които вербуват бедни хора и ги лъжели, че трябва да занесат някъде наркотици. Примамени от обещанията за солидно заплащане, тези жертви се съгласявали да бъдат наети като мулета, без въобще да знаят за какво стана на въпрос.

Взривът в Сарафово

Друга обичайна практика в подобни случаи била, да се избират хора със сериозни здравословни проблеми, задлъжнели с ужасно много пари или заклети наркомани. Понякога те знаели какво трябва да направят, но заплащането за смъртта им щяло да помогне много на техните семейства.

Тази хипотеза била изградена на фактите, че атентаторът е бил дегизиран с перука при пристигането си у нас. Обичайната практика на самоубийците била да не се прикриват, защото така или иначе знаели, какво всъщност ще стане. Освен това мъжът имал европейски вид и едва ли някой у нас би го заподозрял в нещо нередно.

Лицето на терориста в Сарафово:

http://www.youtube.com/watch?v=rr2cXVKeyPY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.