Внимание! Отровни заместители в готовите храни

Готовите храни са тъпкани с вредни заместители

Хитовите в последно  време готови храни, които умело заведенията рекламират като вкусна домашна храна ала кухнята на баба,  са бъкани с отрови. Масово собствениците на заведения, които предлагат готови храни,  промотират изделията си като домашни вкусотии, които дори кръщават като масленки, банички, курабийки, кексчета точно както ги наричат бабите ни.

Готовите храни обаче нямат нищо общо с гозбите на баба освен примамливия им външен вид. Съставът им обаче е коренно различен, защото те са бъкани с вредни и дори отровни заместители.

Съдържанието на купешката баница няма нищо общо с това на баба

Най –  безопасен е маргаринът, който макар и не чак толкова вреден на практика няма нищо общо с вкуса и качеството на краве маслото или домашната мас, която бабите ни използват, докато готвят. Далеч по – опасни са аспартановите заместители, които в заведенията за готова храна се използват масово в захарните изделия и освен че са доказано вредни,  могат да доведат до коварни алергии при малчуганите както и хиперактивност, а и в крайна сметка не без основание за изрично забранени в редица страни.

Хидрогенерираните мазнини пък които използват производителите за направата на баници, торти и сладолед повишават значително кръвното ни налягане и унищожават полезния холестерол, като същевременно повишават нивото на лошия, който запушва кръвоносните съдове и е основната предпоставка за появата на диабет и сърдечни заболявания. Специалистите разясняват, че заместителите в готовите храни са съвсем нормално явление, защото са по евтини, а и удължават срока за годност на продуктите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.