Американци ще изследват ДНК-то на атентатора от Бургас

Летище Сарафово
ДНК пробата не е на затворник от Гуантанамо

Американските спецслужби са получили ДНК профила на терориста от летището в Сарафово. България е поискала помощ от американците, защото се предполагаше, че камикандзето е лежал в затвора Гуантанамо.

След направена експертиза и сравнение на пробата с всички затворници, се е оказало, че атентатора от Бургас не е бил в Гуантанамо. Българските власти са поискали помощ от Интерпол, ЦРУ, Мосад и още няколко служби. До момента всичко е само предположения и не се знае кой всъщност е виновника за ужасната трагедия. Припомняме, че след взрива на бомбата, последствията са 7 загинали, сред които и български шофьор, а над 30 човека са ранени и тежко пострадали. От летището в Сарафово са взети необходимите доказателства, като се правят и анализи на взривното вещество, използвано за терористичната атака. Предполага се, че са замесени около 5 души, но за сега подробности няма. Знае се само, че камикадзето не е бил на самолета, а е чакал на летището, облечен с къси панталони, тениска и раница, в която вероятно е била бомбата. Разследващите смятат, че бомбата е взривена чрез мобилен телефон от друг терорист, който е бил във Варна. Това ще се доизясни, след като се направи подробен анализ на доказателствата.

Автобус
Още не се знае кой е виновникът

Все още никой не е поел отговорност за ужасното престъпление, но най-често спрягани са Иран и групировката Хизбула. Иранците категорично отричат да имат нещо общо със случая, но израелците са убедени и дори подготвят военен удар. Очаквайте още подробности по случая, който е безпрецедентен в историята на България.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

1 Trackback / Pingback

  1. new porn

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.