Камикадзето в Бургас може да е заразило оцелелите със СПИН

Много е голяма вероятността камикадзето на летище Бургас да е било умишлено заразено със СПИН или някаква друга тежка болест, каза военният лекар Николай Младенов.

При подобни атентати самоубийците правели всичко възможно да поразят колкото могат повече хора. Единият вариант е да се поставят в бомбата остри предмети, които да ранят повече хора, а другият да ги заразят със собствената си кръв. Д-р Младенов обяси, че след атентат първите десет минути се наричат платинени. Тогава ранените или умират, или оцеляват.

За съжаление в платинените минути не е дошла нито една линейка, тъй като бургаската болница е далеч. В тези десет минути по правило лекарят не обръща внимание на убитите, нито на тези, които веме са се изправили и от тях тече кръв. Той трябва да насочи целия си професионализъм към тези, които лежат в безсъзнание на земята, защото дори и дребна и интервенция може да спаси живота им.

След платинените минути има златен час, през който ранените трябва да бъдат транспортирани в болница и да им се окаже компетентна и бърза медицинска помощ и да им се направят всички необходими изследвания. Този час може да спаси живота на много ранени, които оставени без помощ, могат да издъхнат. Лекарят добави, че бургаските медици са действали бързо и адекватно и нямат нито един пропуск, а раните на пострадалите напълно отговаряли на описания от очевидците взрив. Той е и оптимист за ранения със 70 процента изгаряния. На него му предстоят тежки операции в Израел, но има всички шансове да оживее.

Двете млади жени също са в много тежко състояние с разкъсани вътрешности от летящи метални предмети, но те също имат шанс да бъдат спасени. Тепърва ще се правят изследвания на кръвта на самовзривилия се, за да се установи има ли и друг вид поражения върху ранените, освен физическите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.