Врачки баят на безработни, за да си намерят работа

Нова суперидиотска услуга се появи в интернет. Врачки, надарени със свръхенергия или свръхфантазия, помагат на всеки, който им вярва, да си намери работа.

В специален сайт, метнат и във Фейсбук, те обясняват, че правят специална мантра, която изпращат до желания работодател. Той се поддава на енергията им и взима клиента им на трудов договор и то с добра заплата. Влиянието ставало чрез Рейки и чрез проникване в аурата на собственика на фирма. Той сам стигал до извода, че трябва да наеме примерно Иван Петров, вместо Петър Иванов на овакантената длъжност.

Много отчаяни хора се хващали на , меко казано, странното интервю за работа. Те били улеснени и от факта, че не е нужно да тичат да се срещат с врачките, а само да изпратят пощенски запис от 200 лева до поискване, а по телефона, или в писмо да обяснят къде точно искат да работят. Мнозина се хващали като удавници за сламка, понеже от години висели по борсите и работа не се намирала. Наш читател се оплака, че пратил пари на три врачки, но не го назначили никъде. Не знаем дали е типично българска черта, но у нас е много често срещано явлението измамници да се възползват от човешкото нещастие и от него да  печелят пари. Да взимаш 200 лева от отчаян човек и да го лъжеш показва колко ниско сме паднали, коментираха прочели обявата. Да дадеш пък 200 лева и да чакаш някой да те вземе на работа е показател за прословутата наивност на българина, заради която всеки метод на измама успява, коментираха други.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.