Тони Димитрова се сбогува със „старите момчета“ на „Пирин фолк“

Бургаската топпевица е специален гост на тазгодишното юбилейно издание на «Пирин фолк» и ще изпее парчето «Отивате си старите момчета». Песента е посветена на четирима починали вече известни български мъже, които бяха дълги години душата на фестивала.

На традиционното фолк шоу в Сандански години наред в журито и като почетен гост бе Иван Славков – Батето. Николай Дамянов пък беше щедър спонсор. Песента е посветена и на актьора Велко Кънев и композитора и певеца Пламен Ставрев, който почина от инфаркт преди няколко месеца и беше вного добър приятел на Тони.

Иван Тенев е написал порчувствения текст, а Валентин Пензов – музиката. Тони пее песента със сълзи на очи и се очаква да разплаче цялата публика в летния театър в Сандански. На фестивала ще присъства съпругата на Иван Славков – Валя и роднините на останалите възпети мъже.

Велко Кънев е свързан с фестивала, като в първите му години е бил негов водещ, а Пламен Ставрев пък е печелил награди със свои песни. Пирин заслужава едно красиво и поетично сбогуване с тези страхотни мъже, казва Тони. Тя обича фолклора, но никога не се е изкушавала да го пее. Предпочита да го слуша и да се вдъхновява, претворявайки го в българската естрада. Певицата се колебае в момента между чисто бял или изцяло черен тоалет, с който да излезе на сцената.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.