Най – мизерни са плажовете край Варна

Лошо е качеството на водата на плажа " Панорама"

Два от най – популярните плажове в морската ни столица са негодни за плажуване. Водата на  “ Офицерския плаж“ и “ Панорама“  на практика не става за къпане, сочат резултатите  от доклада на  Европейската агенция по околната среда за 2011 година. Ежегодното проучване на експертите относно качеството на водите предназначени за плажуване сочи, че родното ни   Черноморие е едно от най- замърсените на континента.

Един от най- мръсните плажове е Офицерският във Варна

Най – лошото в случая е, че гласността на царящата мизерия по родните брегове отблъсква чуждестранните туристи, тъй като мнозина от тях следят данните на Европейската агенция по околната среда относно качеството на водата, преди да изберат, къде да почиват през летния сезон. От публичната статистика става ясно, че  най – мръсни у нас са “ Офицерския плаж“ във Варна и  този в подножието на пречиствателната станция  в Златни Пясъци по  – известен като “ Панорама“.

Тези два плажа са буквално отписани от експертите, които съветват  туристите да не правят грешката да се изкъпят там, тъй като качеството на водата там е меко казано „лошо“.

Най – мръсни за пореден път са плажовете около  Варна!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.