Прокурор: Жоро Инкасото не е изхарчил всички пари

Георги Енев

Окръжният прокурор на Пловдив – Румен Попов заяви, че бодигардът Георги Eнев не е изхарчил всички откраднати пари и част от сумата може да бъде възстановена при едно щастливо стечение на обстоятелствата. Охранителят – бандит се е предал в прокуратурата без откраднатите милион и половина лева.

Попов заяви още, че при доброволното си предаване в прокуратурата, Eнев е изглеждал видимо спокоен и напълно съзнаващ какво ще му се случи. Както вече стана известно, той е бил придружаван от личния си адвокат. Според държавния обвинител, повече от ясно е, че Георги дълго време е планирал и доста добре е провел организацията на обира. Все още обаче не е ясно, дали е имал съучастник или не.

Георги е бил подробно запознат с повдигнатото срещу него обвинение за присвояване по длъжност в размер на един милион и петстотин хиляди лева, които пари са собственост на три банки. Ако съдът реши, че той действително е виновен, могат да му лепнат между 10 и 20 години в дранголника заради деянието. В неговия конкретен случай, наказанието може да бъде намалено до осем години, но при положение, че възстанови откраднатите суми. За намаляване на присъдата основна роля ще изиграе и факта, че той все пак се е предал доброволно.

Прокуратурата ще поиска от магистратите Георги да бъде задържан под стража. Припомняме, че на 22 юни, Eнев офейка с един милион и половина лева пари, които превозвал в инкасов автомобил. След това той се укри, заради което беше пуснат дори и за международно издирване.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.