Прасета със златни зъби отглеждат във Варна

Прасета във Варна от месец живеят със златни зъби, импланти и протези. Това не е прищявка на стопанина им, а научен експеримент. Новите импланти са разработени от преподаватели от два университета в морската столица – медицинския и техническия и целят да направят по-здрави и по-евтини човешките протези.

 В момента животните са по 10 различни импланта, които пък са в различна степен на плазмено покритие. Специалисти следят кой тип покритие се възприема най-добре и най-бързо. Прасетета не са избрани случайно. Организмът на грухчовците е най-близък до човешкия и най-точно показва как би реагирал истински пациент на различните импланти.

Учените предупредиха, че златото е в съвсем малки количества и не е рентабилно крадците да хукнат да търсят прасета със златни зъби. То е поставено само като антибактериално средство. Покритията са авангардни, досега не са прилагани в тази област и не пречат на животните да се хранят спокойно и да си дебелеят. В момента стоматолози преглеждат всеки ден пациентите си и отбелязват в дневник състоянието на зурлите им. След като свърши експериментът, създателите на покритията ще се опитат да патентоват откритието си, а животинките ще продължат да се отглеждат, този път по предназначение за коледната трапеза.

 
Дресирано прасе. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.