Събарят имоти на цар Киро

Имоти на цар Киро

Най – накрая започна разрушаването на незаконните имоти, собственост на семейство Рашкови в с. Катуница. Стартът беше даден със събаряне на дългата почти един километър ограда, на построената върху общинска земя лятна вила, наричана от цар Киро „хасиендата”.

Разрушаването на имота е напълно доброволно и се прави по поръчка на фамилия Рашкови. Лично старейшината Кирил е наел строителна фирма, която да извърши дейностите по събарянето. Само за няколко часа, работниците успяха да изкъртят масивната бетонна ограда на вилата, но самата сграда на този етап остана непокътната. Това е, защото в момента Рашкови правят обжалване на постановлението пред Върховния съд.

Имоти на цар Киро

Според запознати с разпоредбите на Регионалната дирекция за строителен контрол, касаещи имотите на скандалната фамилия, до няколко дни багерите ще нахлуят и в самата Катуница. Първо обаче трябва да се изчакат заповедите за това, които според кмета на селото, все още не са официално получени.

Част от местните изказват задоволство от инициативата на държавните органи, които години наред се правели, че не виждат и не чуват.

„Явно има някакво възмездие. Щом могат да вкарват хората в затвора заради някакъв счупен прозорец, естествено ще се радвам, че гътат и незаконни постройки” – коментира жител на Катуница.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=YwkNCFCWBaE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.