Българин стана донор на брат си, за да го спаси!

Трансплантация на черен дроб

26 -годишният Антони Пондалов постъпи като истински герой и дари половината от черния си дроб на своя умиращ от тежка болест батко. Нехарактерната за България постъпка разчуства мнозина и ги накара да заявят, че все пак у нас е останала, макар и малка надежда, за по – добро съществуване. Уникалната трансплантация от жив донор бе извършена във Военномедицинска академия вчера.

По – големият от двамата братя – Илиян на 30 години, страдал от изключително тежката болест на Уилсън – Коновалов. При това заболяване се наблюдава невъзможност на организма да изхвърли ненужните метали и те се натрупват в тялото. Постепенно започват да убиват органите на хората, а на първо място черния дроб.

За да помогне на батко си, 26 годишният Антони преодолял страховете си и легнал до него на операционната маса. Операцията по трансплантация на черния дроб продължила повече от единадесет часа и е едва втората подобна, осъществена у нас.

„Когато научих за постъпката на това момче истински се развълнувах. Всеки ден ставаме свидетели на брутални сцени, в които брат погубва брата за жълти стотинки, или просто заради тежко пиянство” – коментираха други пациенти на болницата. Операцията е извършена от екип под ръководството на професор Никола Владов.

Виж трансплантация на лице – 18+:

http://www.youtube.com/watch?v=ZYcUS7eICNM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.