Мода: Питон или свиреп заек за домашен любимец

Питони, игуани, тритони и декоративни зайци са най-купуваните напоследък домашни любимци. В зоомагазините непрекъснато се снабдяват с нова екзотична стока, а тя буквално се изпарява от рафтовете. Питоните например били лесни за гледане, изисквали само специално температура през зимата.

Те хапвали на две седмици по едно пиле, падали си по охладените, но кандисвали и на замразени. Игуаните също не се хранели всеки ден, не били придирчиви, освен към топлината и най-важното били кротки. Не лаели, не хапели, не искали да ги разхождат на каишка, не се разгонвали, не чуруликали и нямали никакви претенции. Гордите им собственици ги извеждали само през лятото, като ги носели на рамо и докарвали до истерия жени на средна възраст, които случайно ги докосвали. Миналото лято софиянка бе дошла на почивка с любимата си игуана, но се наложи да смени два хотела, заради силните писъци не персонала, когато се сблъсквал с любимеца й. Питон пък изяде хавлийка за ръце, попаднала в аквариума му и се наложи операция при ветеринар, понеже кърпата била китайска и съответно трудносмилаема.

Пухкавите и нежни зайчета само на пръв поглед са идеалният домашен любимец. Тя са изключително капризни, ядат по пет пъти на ден, оакват цялата къща, гризат кабели и пердета, късат с нокти каквото им попадне и ако не са в настроение забиват зъби в крака на стопанина си. Не дават да ги галят и хищно оголват челюсти, ако някой ги гушне. В специалните сайтове за зоолюбители има теми от рода на: „Зайчето ми ме хапе, какво да направя?“ „Питонът ми излезе от аквариума, баба е пред инфаркт“, „Персийката ми е в депресия, как да й помогна?“ „Тритонът ми умря, къде сбърках?“ и други подобни откровения. Ветеринарите съветват преди да си вземете домашен любимец да изчетете всичко за особеностите му, за да не получи баба ви инфаркт, или невроза самите вие.

Трябва да се внимава и от кого за закупени животинките. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.