Екзекутираха треньора по футбол на Северна Корея

Разстреляха  избягалия  след световното първенство в ЮАР  треньор на Република Северна Корея.

Ким Йон Хун

Информацията е от южнокорейската национална телевизия.

Поредният публичен разстрел е бил направен тази седмица в комунистическата държава. Според южните съседи, този път жертвата е бил треньорът по футбол от Световното първенство, което се проведе през лятото на 2010 година в Южна Африканска Република. Заради режима, който е известен като най- суровият в цял свят и заради факта, че отборът е имал възможността да излезе от страната, за своето участие, треньорът заедно с няколко футболиста избягали в опит да се  укрият.

Година по-късно те били заловени и върнати в Северна Корея, където били изпратени в изправителните лагери, с които също са известни севернокорейците. Там заедно с престъпници, убийци и изнасилвачи, треньорът бил подлаган на адски мъчения.

Според „Амнести“ севернокорейската агенция за национална сигурност е задържала повече от 200 официални лица в държавата през януари тази година при чистка след идването на Ким Чен Ун на власт. Смята се, че някои от арестуваните са екзекутирани, а останалите са изпратени в лагери.

Друг доклад сочи, че от началото на режима в Северна Корея, са избити над 100 000 души, които са били заклеймени като престъпници.

Ким Йон Хун беше изпратен в концлагер след срамното участие на световното в ЮАР. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.