Българин загина като герой, спасявайки 4 годишно дете в Англия!

Мястото на трагедията

32 годишен българин е загинал в Англия, докато се опитвал да спаси животът на 4 годишно момиченце, което било завлечено навътре в морето от някаква лодка. Британските медии съобщават, че трагедията се разиграла тази събота на плажа до град Западен Уитеринг.

Нашенецът, който според първоначалните сведения е бил на почивка на острова, видял детето да се дави във водата. Тогава постъпил геройски и се хвърлил насред вълните. Успял да спаси живота на малкото момиченце, като го хванал и подал на други летовници. За зла жалост обаче, самият той бил подхванат от силни подводни течения, които го завлекли под водата, въпреки че отстоял едва на пет метра от брега.

Признателните англичани оставили букет в памет на нашенеца

Спасителите на плажа дълго време се опитвали да съживят мъжа, за когото все още не се знае почти нищо. Очевидци на драмата били потресени от случилото се:

„Този мъж беше герой! Докато майката крещеше за помощ от брега, той единствен се хвърли в морето и бързо стигна до децата. Успя да ги предаде на някаква жена на брега, но всички виждаха, че вече е страхотно изморен. Аз му се възхищавам!” – разказва мъж, потресен от събитията на морския бряг.

От полицията уточняват, че загиналия герой не е познавал детето преди случая. Според друга версия, разпространена в британските медии, спасените деца са били две, а не едно.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=48PpDKCy0Xw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.