България и Италия ще бъдат заличени!

Двете държави се намират по дължината на една и съща тектонична плоча и при следващи трусове над 7 по Рихтер ще настъпят страховити разрушения.

След трусовете в Италия с магнитуд 6.1, последваха и тези в България, малко по- слаби, но интересното в случая е връзката между двете земетресения. Според учени от Европейския сеизмологичен информационен център „Геофон“, двете държави се намират на една и съща тектонична плоча, която свързва Европа и Азия, а местоположението и не е от най- сеизмичните. Според тях под земната кора настъпват промени като плочите започват да се местят с по няколко милиметра на година, което не е нормално и скоро може да станем свидетели на нови земетресения.

Принципно най- застрашени зони от земетръси са Турция, Хърватия, Сърбия и част от южна Италия, където има опасност и от изригване на вулкана Етна, който ако се задейства с цялата си мощ може да унищожи целият остров Сицилия. В Италия притесненията са огромни, защото в последните две години там станаха потърпевши на няколко разрушителни удара, а най- кризисната зона- Болоня, за сега стои непоклатима. Учените очакват именно там и в София да са следващите трусове, които ще бъдат с магнитуд над 7.

Страшното земетресение в Италия. ВИЖ ВИДЕОТО:
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.