30 перничани с рани, пристъпи и кризи след труса

30 души са пострадали в Перник след труса

След силния трус десетки перничани са пострадали и са потърсили помощ в болниците. Жертви на земетресението за щастие няма. Над 30 – ет жители на Перник обаче са с наранявания и охлузвания. Някои от жителите на града след труса са потърсили спешна медицинска помощ заради нервни пристъпи от стреса и или сърдечни пристъпи, разясняват лекарите.

Основания за паника след труса в Перник няма

Най – много перничани са се обърнали за помощ към  МБАЛ “Р.Ангелова”,  става ясно от документацията на болницата. За щастие няма основание за паника от преливане на язовир “Студена”  заяви  министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след земетресението от 5,8 по скалата на Рихтер. Комисарят Николай Николов допълни, че всички контролни точки са обходени и жителите няма от какво да се тревожат.

Освен това комисар Николай Николов разясни, че засега и мините в Перник не дават сигнали да са се повлияли от трусовете. Той заяви още, че към общините са създадени комисии, които  ще обходят региона и ще регистрират всички щети след земетресението, за да могат пострадалите   да получат своите обезщетения.

 Над 30 души са пострадали след земетресението в Перник!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.