Авария в “ Стомана Индъстри“ замърси река Струма

"Стомана Индъстри" след въздуха замърси и реката на перничани

Река Струма е била замърсена заради неочаквана авария в местното предприятие в Перник “Стомана Индъстри”. Неочаквания крах за реката   по първоначални данни е причинен от авария в 5  – ти колектор на завода. От Изпълнителната агенция по околната среда потвърждават, че са получили сигнал, че река Струма  е замърсена с изтекли нефтопродукти от “Стомана Индъстри”.

река Струма е замърсена заради авария в "Стомана Индъстри"

От местното РИОСВ за момента не се наемат да кажат, какъв е размера на щетите за реката в следствие на непредвидената авария.  Кметът на квартал “ Изток“  Ивайло Иванов където се намира и “Стомана Индъстри“ пък заяви,  че знае,  че в предприятието има разлив в битовата канализация, но не е имало никакво изтичане на нефтопродукти в реката. Към момента аварията в предприятието вече е овладяна и са иззети проби от река Струма, за да се установи до каква степен е замърсена.

Всъщност тази авария далеч не е първото провинение на предприятието спрямо околната среда. Припомняме ви, че запрашеността на въздуха в Перник през февруари месец бе 5 пъти над нормата именно заради “Стомана Индъстри“, която тогава Регионалната инспекция по околната среда и водите глоби с 10 хиляди лева.

Не само реките, но и морето е обект на постоянно замърсяване. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.