Пушенето забранено !?

Цигари
Ще успее ли закона за забрана на пушенето?

Законът за забрана на пушенето на закрити и отркити обществени места предизвика много бурни реакции в обществото.  Дали изобщо ще се приложи е много спорен въпрос.

Депутатите защитаваха яростно тезата, че го правят за доброто на хора. В България средната продължителност на живот спада драстично, а и имаме много онкоболни. Това е неуспорим факт, но управляващите не помислиха за хилядите заведения, които преди години бяха задължени да направят специални места за пушене и вентилации, като инвестираха много пари. Сега тези заведения и барове може да загубят голяма част от клиентите си и да фалират. Не ми е ясно и как ще забранят пушенето по футболните стадиони. Може би до всеки фен, ще стои полицай с акт в ръка. Друг абсурд в закона е глобата от 300 лв. за нарушителите на забраната. Явно депутатчетата са забравили, че минималната заплата е 290 лв. и на практика тази глоба е несъбираема. А какво ще стане с производителите на тютюн? Килограм тютюн се изкупува на средна цена 5 лв. От 1 кг. излизат 1300 цигари, а 1 кутия цигари струва средно 4.50 лв. сами си направете сметката от печалбата. Да не говорим, че с този закон се потъпква и правото на „свободната воля”, все пак сме „демократична държава”.

Край с цигарите
Пушенето забранено от 1 юни

Предложението, продажбата на цигари да се приравни с тази на дрогата, не беше случайно. Направо да забранят продажбата и да се приключи с всички жалки опити да се спре тютюнопушенето, защото скоро може да ни забранят да дишаме в нашата мила и доста абсурдна страна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.