Бременни тренират раждане с йога

Хитът сред бременните дами тази година е йогата. Медитативният метод за релакс, съчетан с упражнения за дишане, е модерният начин жената да се подготви за предстоящото щастливо събитие. София Проданова, инструктор в бургаското танцово студио, учи бъдещи майчета как да дишат правилно и да насочват позитивна енергия към бебета си. Младата дама практикува йога от 8 години, уменията си е усвоила в София, където е посещавала известен йогацентър, чийто преподавател е донесъл практиката от Тибет. Докато била бременна не престанала да се занимава с йога упражнения и родила бързо и безболезнено. Затова предава опита си на други бургаски жени. “Всичко, което показвам, съм изпробвала на себе си. Родих за половин час и смятам, че йога културата много ми помогна”- казва инструкторката. Те е разработила програма, която е индивидуална според месеца, в който се намира жената.

Най- важното при раждането е правилното дишане, затова се работи много в тази посока. Има специални пози и движения, които помагат на бебето да се обръща, а с дишането майката да му прави място”- разяснява Проданова.

Медитацията също е едно от най-важните неща за майчетата при йогата. След упражнения и масаж на гърба и глезените, които бургаската инструкторка препоръчва, минимумът за медитация е 10 минути. “Идеята е да не мислиш за нищо, доколкото това е възможно, по- скоро мислите да минават през теб като поток без да се задържат. При бременните се препоръчва като се отпуснат да насочат цялата си позитивна енергия към бебенцето”- казва на бъдещите майки Проданова.

21 годишната Рада, която посещава курса, е в петия месец. Студентка е в Бургаски свободен университет, специалност “финанси”. Денят й е натоварен и часът по йога е желаното място, в което намира спокойствие и разтоварване.

Курсът се радва и на първото си бебе- преди месец едно от момичетата, които търпеливо са упражнявали дишането и осъществяването на връзка с малкото, е родила здраво бебче.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.