Facebook пусна акциите си на пазара

Facebook
Социалната мрежа продава акциите си

Плащаш 38 долара и вече си част от Facebook. Това е максималната цена, която компанията може да обяви. Акциите, пуснати от социалната мрежа са 85 милиона, което е с 25 % повече от предвиденото.

Цялата далавера възлиза на 15.2 милиарда, като с този ход Facebook, ще счупи рекорда, който до сега се държеше от най-ползваната търсачка Google. През 2004 г. Google, беше оценена на 23 милиарда, а сега оценката на Facebook може да надмине изумителните 100 милиарда долара. Според анализатори и скептици обаче,не бързайте да купувате, защото досегашните акционери са пуснали за продажба, своите дялове. Доста от първите инвеститори не вярват, че компанията ще запази темповете на развитие.

Долари
85 долара е цената на 1 акция от Facebook

През миналата година, приходите на Facebook са 4 милиарда, а през тази се очаква да достигнат 6.1 милиарда, но не е ясно до кога ще се запази тази тенденция. След като купиха Skype, Facebook доказаха, че искат да се развиват, но наскоро имаше масови хаквания на пароли и акаунти, сега нашумяха и финансовите измами и може би хората почват да губят вяра в тази компания.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.