Инспектори спипаха бракониери на калкан с рекорден улов

Инспекторите иззеха 200 кг. калкан с неясен произход край Шабла

Инспектори от рибарската агенция изловиха бракониери с умопомрачителен по размер улов на калкан преди броени дни. Наглеците са спипани с рекорден улов на скъпо струващата риба, който възлиза на 200 килограма  в рибарско селище “Кария” в близост до Шабла.  При проверката инспекторите постановяват, че огромното количество калкан е без нужните документи, които да докажат произхода му, а псевдо рибарите  нямат разрешителни и са всъщност чиста проба бракониери.

Инспекторите заловиха наглите бракониери на местопрестъплението

Работниците от контролния орган са проверявали сигнал, когато без да очакват се натъкнали на зашеметяващото зрелище, наглите бракониери усърдно сваляли чувалите с риба от 4 коли и се опитвали да ги продадат на хитроумен търговец. След като били заловени на местопрестъплението,  рибарите извън закона пробвали да измамят инспекторите, че рибата всъщност не е прясна, а замразена.

Номерът на тарикатите в крачка съвсем естествено не минал и от ИАРА  Добрич поели случая и ощастливи бракониерите с честитки да заплатят щетите от дейността си и актове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.