Фалшив хляб по магазините

И хлябът вече е менте

Био, екохрани и напитки менте изобилстват в търговските вериги у нас, алармират ексертите. След фалшивите и вредни хранителни продукти попадат някои видове  хляб, мед, някои лютеници, безалкохолни напитки и някои пасти за зъби, като в някои от продуктите менте са открити дори забранени и изключително опасни за здравето ни съставки. Зам. председателят на Асоциацията на биотърговците у нас  Живко Джамяров предупреждава, че много от продуктите в търговските вериги имат  фалшив етикет – био или еко, който въобще не отговаря на съдържанието им.

Био продуктите у нас са не само некачествени, но и опасни за здравето ни

Специалистът разяснява, че не само купуваме некачествен, но и без основание извънредно скъп продукт. Живко Джамяров съобщи още, че лично тяхната асоциация е алармирала за над 20 опасни и измамни продукти на пазара Агенцията за безопасност на храните, която вече е глобила един измамник и продължава с проверките.

Хлебари също констатираха, че предвид повишената цена на пшеницата и очакваното повишение на цената на насъщния, на пазара вече се продават много видове хляб, който не отговаря на стандартите. Според хората от бранша търговските вериги продават хляба менте с няколко стотинки по – малко от  цената на качествения хляб, без въобще да се интересуват, колко вреден е предлагания от тях продукт.

 Всъщност новината, че хлябът ни е некачествен и опасен не е кой знае каква новост!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.