Скандално! 1 млн. лв. струва охраната на Цветан Цветанов – 16 гардове го позят като Обама

Цветан Цветанов

Вътрешният министър Цветан Цветанов е най-скъпият политик за данъкоплатците, показа разследване на столични журналисти. Възпитаникът на ВИФ „Георги Димитров“ е охраняван като Барак Обама и това ще струва общо над 1 млн. от държавния бюджет до края на мандата на ГЕРБ. В някои дни повече от 15-16 полицаи и служители на НСО се грижат за сигурността на силовия вицепремиер. Годишно разходите по подобна дейност надхвърлят четвърт милион, изчисляват експерти.
Иначе Цветанов вече се настани в един от прословутите си и многобройни апартаменти в кв. Изгрев, с които се сдоби с финансовата подкрепа на тъста и тъщата си, установи репортерско разследване.
Районът, в който се намират Цецовите покои е един от най-охраняваните в столицата, защото в непосредствена близост са руското и германското посолство. Въпреки това Цветановите апартаменти се пазят така, че пиле не може да прехвръкне наоколо.
Още по тъмно, в 6 часа сутринта, пред Цецовата обител паркира полицейска кола. Тя прави кръгче преди да спре пред

16 гардове пазят вътрешния министър Цветан Цветанов

блока. Навсякъде е пълно с камери, сякаш се охраняват централите на ЦРУ или ФБР. Записващите устройства са насочени към кръстовището на улиците „Елемаг“ и „Русаля“. Камера виси и над гаражите на сградата, предпоследния етаж от която обитават Цветанов и неговото семейство. На прозорците на жилището му са спуснати плътни щори.
Студът не притеснява ченгетата. Към 7 часа се появява полицай с палка под мишница, който навъсено оглежда района и прави няколко обиколки наоколо. Не е ясно дали специални охранителни функции не извършват и цивилни, които съмнително се мотаят наблизо в ранния час.
Денят на вътрешния министър очевидно е натоварен, защото той се появява в 7.30 часа. Шофьорът му го взема от гаража, където натоварва Цецо в джип. Возилото веднага включва светлините си.
Полицаят от патрулката отново оглежда района, качва се в колата и отпрашва в неизвестна посока.
Цветан Цветанов заяви, че е купил скъпите апартаменти в кв. Изгрев благодарение на финансовото рамо на своите тъст и тъща. Възрастните хора са пенсионери, които неизвестно как са открили 14 банкови сметки през последните години. Скандалът, избухнал преди време в обществото, бе грандиозен, а вътрешният министър се съгласи да бъдат разследвани преди време всичките му авоари.
Тъстът и тъщата отказаха да бъде разкрита банковата им тайна, а вицепремиерът Цветан Цветанов и до днес не е признал откъде е получавал пари за извършени консултантски услуги. Въпреки това НАП излезе със заключение, че забогатяването на Цветанов е законно и няма нищо нередно, което да бъде обяснявано.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Cvetanov e korekten generalno poglednato, chesten, principen, no poniakoga se nalaga da prwai shturotii ne po negowa wina. Lichno toi ima wolia za polojitelni promeni, drugi sa gnilite kokoshki v GERB, ne e toi sas sigurnost.
    Stiga s tezi 6 partamenta be, wijte kolko ima shefat na parlamentarnata grupa na GERB/ 60, ….i kade e Kolarow

  2. Прави сте цветанов е толкова праведен какво го говорите за тези шест апартамента той има освен тях къща в манхатан заедно с флоров са си купили и отделно банкови сметки в доста държави като 2от тях са виена и швеицария дъщеря му на бедничкия цветанов случайно учи във частен университет в чужбина сигурно със заплатата му на министър или с помоща на тъщата и тъста смях този и фидосова и флоров са тримата който се моля господ да ги накаже за кражботе и наглоста и алчноста им дано господ ги накаже

  3. Дай Боже всекиму като цецо – от милиционер да стане милионер! физкулт-ура-ура!

  4. ПЪЛНА ТОТАЛНА ОТВРАТ.В ТАЗИ НАЙ-БЕДНА ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА ДА СЕ ОХРАНЯВА ТОЗИ НЕГРАМОТЕН ПЛЕШИВ ИНДИВИД,Е ПО-ТРЕ-СА-ВА-ЩО!!ТОВА Е БЕЗУМИЕТО НА БЕДНОТИЯТА.НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

  5. ВСИЧКИ ВИЕ ДЕТО ЗАЩИТАВАТЕ ТОЗИ ПРОСТ ЧОВЕК,СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ТИНЯТА В КОЯТО СТЕ ЗАТЪНАЛИ И ЖИВЕЕТЕ.

  6. Кое му е толкова ценното на този?!?!? че 1 млн лева охрана. Това мекотело и 1 стотинка не заслужава…, то бонуси, то охрана, то коли апартаменти, а за майчинството и детските пари нЕма. Егати държавата!

  7. Само да направим една съпоставка – една детска градина с шест филилала има годишен бюджет за заплати +осигуровки за 1 година около 260 000 за персонал от 43 човека /учители +помощен персонал/. За 4 години са им необходими около 1 040 000 …. средната брутна заплата е около 460 лв педагогически + непедагогически персонал/ ….. Е , колко човека го охраняват и каква заплата получава охраната на Цеци ?

  8. Цецо ми е приличал винаги на проскубано врабче в главата…милият…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.