Ангел Марин прибирал по 6 бона заплата на месец

Ангел Марин и Георги Първанов

Бившият вицепрезидент Ангел Марин прибирал по 6 000 лева заплата всеки месец. Възнаграждението надвишавало по размер дори надницата на самия президент Георги Първанов. Това става ясно от официални сведения за доходите на Марин през двата мандата на предишната президентска двойка.

Според закона, платата на заместника се определя от президента на Републиката и в този случай Първанов се показал повече от щедър.  За 2010 –а година Марин прибавял към сметката си по 5 672 лева месечно, докато Гоце вземал едва по 4 614 лева. Проста математическа сметка показва, че Ангел Марин е получавал доход от 68 бона на година. Според неговата декларация за получени доходи, той успял да спести 16 000 лева.

Президентството

Заплатата на бившето вице започнала да скача стремително нагоре през 2008-а година, когато получил сумата от 49 078 лева. За сравнение, през предходната 2007-а Марин имал годишен доход от около 36 000 лева – или с около 13 000 по-малко.

Според изнесения доклад, единствено през първите дванадесет месеца от десетгодишния мандат на двойката, Марин е получавал сравнително скромно заплащане. Тогава той се разписвал за 1 844 лева. В следващите години парите му започнали прогресивно да нарастват, без да е ясно с какво толкова е заслужил това благоволение на началника си.

Въпреки тежката икономическа обстановка, Ангел Марин продължил и през 2011-а да прибира солидни хонорари в размер на 5 400 лева. Едва преди сдаването на поста, през януари т. г., заплатата на вицепрезидента е редуцирана на 3 950 лева.

Възмутени от космическите чиновнически заплати граждани питат с какво Марин е заслужил толкова високи възнаграждения. По тяхно мнение, за 10 години той не е свършил нищо друго, освен да помилва повече от 200 престъпника.

Горещо: Ангел Марин построи палат

http://www.youtube.com/watch?v=kWIkyr3Buws

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.