Крият пожар в „Нефтохим“

Жесток пожар се разяри преди броени дни в "Нефтохим"

Страховит пожар се е разярил преди 4 дни около обед в бургаската рафинерия “ Лукойл –  Нефтохим“. Пожарът е завладял значителна част от производствените инсталации. Работници от рафинерията издават,  че стихията се е разярила буквално за секунди. За да предотвратят бедствието в предприятието на помощ са се притекли 20 противопожарни автомобила и са успели да спрат огъня само за около  30 минути. Огнеборците са изразходили около 400 тона вода, солидно количество пяна за гасене и още куп специални реактивни химикали в борбата със стихията. До момента няма данни за жертви от възникналия пожар, но пък щетите от огъня върху рафинерията по първоначални данни според служителите в предприятието са за над 5 млн. лв.

"Лукойл- Нефтохим" Бургас крият за разярилия се пожар...

От “ Лукойл –  Нефтохим“ обаче отказват да излязат с официална информация относно пожара и се правят, че нищо не се е случило.

Според свидетели на разярилата се стихия, ако пожарникарите не са се отзовали толкова бързо на сигнала,  най – вероятно пожарът е щял да вземе солиден брой жертви от служителите в рафинерията и да предизвика зверски взрив на инсталациите, който щеше да породи солидни последствия за предприятието.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.