Митрополит Николай съсипа манастирите в епархията си с кичозни ремонти

Пловдивският митрополит Николай явно има намерение да опропасти всички храмове в епархията си. След като съсипа църквата „Света Марина” като покри уникалните й стенописи с тапети, владиката е предприел мащабни „ремонти” из манастирите в околията.

Едни от най- известните манастири в пловдивската епархия са застрашени от тотално опропастяване. Режат се вековни дървета, автентични калдъръми се заменят с евтини китайски настилки, а стенописи повсеместно се облепят с тапети!

В двора на храма „Свети Георги” в село Белащица е построен кичозен фонтан. Най- ужасно е състоянието на резиденцията

Стенописи в "Света Марина" бяха поправени с тапети

на митрополит Николай в манастира „Свети Козма и Дамян” над село Куклен. Лятната къща на владиката е облепена цялата с лъскав гранитогрес. Постройката прилича повече на хотел в Слънчев бряг, отколкото на обиталище на духовен водач. В двора на манастира са изсечени всички вековни дървета.

Миряните са ужасени от размаха, с който дядо Николай превръща изконни духовни средища в пловдивско, в евтини кичозни имения. Но какво ли да се очаква от човек, който заменя стенописи с тапети?

Всички хора на изкуството в Пловдив са настръхнали срещу безумната подмяна на културата с чалга заместители . Художникът Аркадиуш Жабовски заяви, че митрополит Николай е върнал мракобесното време на Средновековието – хората на изкуството и науката са безмилостно преследвани от догматичното духовенство.

Дядо Николай е известен със слабостта си към лъскавите и скъпи вещи. Въпреки че се представя за аскет, висшият духовник тъне в невероятно охолство. Домът на владиката е обзаведен изцяло с мебели на „Версаче“, а автопаркът му наброява няколко тузарски джипа последен модел.

Николай опита да се помири с пловдивските интелектуалци чрез молебен за вразумление. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.