Месото стана лукс

Интересът към месните продукти е тотално замрял...

Месните продукти с етикет „Стара планина“ не се купуват въобще и стареят по магазините, алармират притеснени търговци. Собствениците на хранителни магазини на територията на цялата страна констатират с видно притеснение, че консумацията на месо като цяло е адски ниска и то явно се превръща в лукс  за  средностатистическия българин. Търговците считат, че интересът към колбасите  „Стара планина“ е спаднал рязко заради безобразно високата цена за ниския стандарт на нашенците, а освен това те констатират, че евтините месни продукти,  освен че са по  –  достъпни не се отличават и с голяма вкусова разлика от стандарта.

Специалистът Кирил Вътев отчита, консумацията на салами е рекордно ниска за последните 10 години

По – притеснителен  обаче е факта, че рекорден  спад на месни продукти се наблюдава като цяло, а не само за марката „Стара планина“. Това констатира председателят на Асоцията на месопреработвателите  у нас  Кирил Вътев.

Специалистът разясни, че колбасите с марка „Стара планина“ все по – често свършват като брак, но това все по –  често важи с пълна сила и за месните продукти, в които се съдържат соя и подобрители, защото доходите на българина са намалели драстично и той не може да си позволи дори  един елементарен хранителен продукт  като месо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.