Лъчо Мозъка ходатайствал ромския бос Любо Къдравия да получи пропуск за парламента

Лъчезар Иванов от ГЕРБ се оказа замесен в пореден скандал. Оказа се, че скандалният депутат лично помолил да се издаде парламентарен пропуск на ромския бос Любомир Илиев – Любо Къдравия. Разкритието направи Йордан Бакалов, председател на Комисията по правата на човека и  вероизповеданията.

През 2010 г. Лъчезар Иванов се обадил на колегата си и го помолил да извади пропуск за Любомир Илиев. По това време Лъчо Мозъка все още беше председател на Комисията по здравеопазване. Иванов обаче нямало как да издаде карта на ромския барон за поверената си Комисия, тъй като Илиев няма медицинско образование. Пък и би направило сериозно впечатление.

Затова Лъчезар Иванов се обадил и помолил Йордан Бакалов да извади пропуск за Любо Къдравия. Така дясната ръка на Цар Киро станал нещатен експерт в парламента. Като доказателство за думите си, Бакалов показа молбата, която била пусната

Любо Къдравия имал свободен достъп до парламента при три правителства

за издаването на картата. В нея е упоменато, че пропускът се издава по молба на Лъчезар Иванов.

Пред журналисти депутатът от ГЕРБ, който загуби всичките си постове в парламент, отрече някога да е молил да се издава пропуск за парламента на Любомир Илиев. Лъчо Мозъка изцепи, че дори името нищо не му говорило, нито прякора. Иванов заяви, че нямало писмена молба от негово име, която да доказва твърденията на колегата му Йордан Бакалов.

Председателя на Комисията по правата на човека заяви, че отнел пропуска на Любо Къдравия няколко месеца, след като му бил издаден.

Любомир Илиев имал достъп до парламента и по времето на НДСВ, и по времето на Тройната коалиция. И двата пъти Къдравия бил предложен за нещатен експерт от депутати от царската партия.

Ромският бос Любомир Илиев в момента е в следствения арест по обвинение, че е поръчал убийствата на прокурор Олег Янев, Христо Върбанов – Ицо Папата и Цветелин Кънчев.

Лъчо Мозъка се прочу и като първия гинеколог – консултант в охранителна фирма. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.