Отцепник от „Атака“ сви партийната каса

Отцепник от парламентарната група на „Атака” е откраднал партийната каса. На изпроводяк депутатът Петър Хлебаров взел сейфа, в който се съхранявали различни документи и известна сума пари. Волен Сидеров обвини бившият си съпартиец в кражба и заплаши, че ще подаде сигнал срещу него, ако не върне касата.

Документи от заседания на „Атака”, партийни решения, бележки за разходи, са само част от съдържанието на сейфа. Вътре имало и пари, но Сидеров признава, че не знае колко точно са били, тъй като Хлебаров се занимавал с отчета на касата. Депутатът обаче занемарил задълженията си малко преди да напусне „Атака” в края на миналата година.

Волен Сидеров определи деянието на отцепника като кражба и поиска да върне задигнатото. В противен случай, лидерът на

Хлебаров искал да се предпази от бившите си съпартийци и затова взел касата

„Атака” заяви, че ще го подведе под съдебна отговорност.

Петър Хлебаров обаче не смята, че е извършил нещо нередно. В касата имало само фактури за разходи на парламентарната група – от ремонтни работи, ходене по ресторанти. Хлебаров заявява, че той винаги носил в себе си партийните пари и се разплащал по заведенията. Той изисквал да му дават фактури, затова имал право сега да си ги вземе. Петър Хлебаров твърди, че той отговарял за финансите на „Атака” , но никога не е получавал отчет от висшето ръководство на партията за направените от тях разходи.

Отцепникът признава, че наистина е взел касата, когато напуснал националистите. Според Хлебаров постъпката му обаче не може да се определи като кражба. Той се оправдава, че може всичко да се очаква от бившите му съпартийци и затова се наложило за всеки случай да се подсигури.

Скандалите около „Атака“ не секват вече втори месец. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.