Министър Диана Ковачева и съпругът й въртят далавери с имоти

Диана Ковачева двойничка на Лейди Гага

Новият правосъден министър Диана Ковачева и съпругът й Венцислав Караджов, който е член на ЦИК от квотата на БСП, даряват и продават имоти на родителите си, което е често срещано явление у нас. При това става въпрос за имоти и земи във възможно най- престижните и скъпи райони в столицата и страната, което прави още по- забележителна тази щедрост.

Министерският съпруг Венцислав Караджов купува 400 кв.м земя и къща в село Рударци през 2002 г.Пет години по- късно той продава целия имот на тъста си Петър Ковачев. Село Рударци, което се намира в полите на Витоша, е приютило вилите на Милена Милотинова, Ани Салич, Едвин Сугарев, Спас Русев, Христо Ковачки и други състоятелни хора.

През 2005 г. Венцислав Караджов успява по незнайни пътища да получи от общината в Бургас златен парцел в Банево, което минава за местния Ориндж Каунти. Министерският съпруг се сдобива с цял декар земя на невероятната цена от 2800 лева, както е записано в имотния регистър. По това време квадратният метър в този район,

Проваленият министър Маргарит Ганев - дясна ръка на Диана Ковачева

който е до минералните бани на Бургас, се продава по 20- 30 евро. Това означава, че пазарната стойност на парцела на Караджов е поне 20- 30 хил. евро. Три години по- късно той отново продава имота – този път на баща си за символичната сума от 2700 лева.

Диана Ковачева пък е щедра към майка си. През 2005 й подарява апартамент в централната софийска улица „Неофит Рилски“. Дарението е оценено на 56 298 лева. Докато правят сделки с родителите си, Ковачева и съпругът й Караджов пак успяват да впишат в регистъра и апартамент на свое име. Той е от 96 кв.м и се намира на престижната улица „Денкоглу“. Купуват го през 2003 г., като го ипотекират за за 96 хил. лева. Задължението е изплатено през 2010 г.

Интересни са и фирмените участия на новата правосъдна министърка. Диана Ковачева,чиято сфера е международното право, е член на фондацията „Конференция на асоциацията по международно право – България“. Неправителствената организация е регистрирана в жк „Белите брези“, бл. 6, ап. 31, като изпълнителен директор е Маргарит Ганев.

На същия адрес е и масонската ложа „Братство и чест“, в която Маргарит Ганев е заедно с бившия шеф на ДАНС Петко Сертов и други известни българи. Самият Маргарит Ганев беше зам. – министър на правосъдието в кабинета на НДСВ и неуспял кандидат за съдия в Страсбург.

Той се запомни най- вече със скандалите в ресора, за който отговаряше – международните осиновявания.
Според Търговския регистър наследницата на Маргарита Попова участва и във фирма „Дес консултинг“, която има широк спектър на дейност – от посредничеството за работа в страна и чужбина до консултиране на сделки с недвижимо имущество.

Новият правосъден министър е доктор по международно право и международни отношения. От 2002 г. ръководи неправителствената организация „Прозрачност без граници“.

Мастити юристи определят новото назначение на Диана Ковачева като подигравка със съдебната система и изразяват съмнение дали ще може да се справи с належащите реформи. Новата правосъдна министърка няма стаж в системата, нито я познава отвътре. Въпреки че не е компетентна за поста, Ковачева би се харесала на Брюксел, заключават юристи.
Диана Ковачева коментира изборите. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Тъпото Диди,види се не е толкова тъпо.Не са само далаверите с имоти,има и ……

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.