Георги Илиев пръскал по 6 милиона на месец – с видео

Георги Илиев пръскал милиони с шепи

По 6 милиона на месец ххарчел покойният президент на „ВАИ Холдинг“ Георги Илиев през последните няколко години от живота си, преди куршумът да го застигне.
Определяният като една от знаковите фигури на организираната престъпност в България в периода на прехода към демокрация и пазарна икономика, бе екзекутиран на 25 август, 2005 г. пред заведението му „Буда бар“ в курорта Слънчев бряг. Снайперист отне дъха му пред десетки свидетели.
Братът на основателя на ВИС Васил Илиев живял по-добре и от бохем преди убийството. Всеки божи ден негов подчинен зареждал от банката куфарче с 200 хил. лв., които до малките часове на следващия ден заминавали по предназначение, разказват хора, получили привилегията да бъдат сред най-близкото обкръжение на Главния.
Куфарчето стояло в багажника на една от колите от кортежа на Илиев. Много хора имали благословията на Георги Илиев да бъркат в него, когато и колкото им се налага.
Сумата се харчела по заведения, купони, сметките се плащали с главоломни бакшиши. Пачки се раздавали на певци, певици, оркестри… Имало е случаи, в които Жоро пръскал десетки хиляди левове по чалгаджиите.
Един от тях бил Кондьо. Мургавият изпълнител на „Доко, Доко“ имал късмета да пее на Глантия в Слънчев бряг. За една

Георги Илиев "На мъртвия пари не са му нужни!"!

нощ забогатял с внушителните 70 бона.
Простата аритметика показва, че на месец босът на ВАИ е пилял по 6 млн. лв., или 72 милиона годишно.
Горе-долу на 12 месеца Георги Илиев подменял изцяло автокортежа си, който наброявал 3 автомобила. При такава огромна сума пари звучи логично босът да е заделял минимални средства настрани. Психолози обясняват, че престъпното съзнание е устроено така – бързи и нечестни пари се харчат лесно, без притежателят им да се замисля за „черните дни“.
„Колите му бяха мерцедеси. Ако неговата S класа струваше 500 хил. лв., за бронирането й доплащаше още около 1 млн. евро. Шофьорите му не жалеха колите, юркаха ги до дупка, те бързо се износваха и всяка година купуваше нови коли за общо около 2 млн. евро, разказват свидетели.
Покойният бос се гордеел не толкова с мерцедесите, колкото с двете си яхти. Прочутата „Маями“, кръстена на съпругата му Мая Илиева отдавна смени собствениците си и вече е в ръцете на туристическите предприемачи Йордан и Динко Диневи. За италианската яхта, дълга 24 метра, с две палуби и 4 суперлуксозни каюти Главния броил около 5 млн. евро.
„Разликата между него и всички останали милионери беше, че той караше яхта за 5 млн., но чисто нова, без никой преди него да я е карал, а останалите караха яхти втора употреба за 10 млн., които всъщност струваха 5. Този детайл беше много важен за него, държеше на тези неща“, разказват днес приближени на Жоро Илиев.
Малко известен факт е, че покойният републикански и балкански шампион по борба Георги Илиев е кум на над 50 семейства.

Георги Илиев

С Мая ожениха Коко Динев и Анелия, а също и Маги Желязкова и бившия борец Борислав Желязков – Боби Манекена.
Жоро много обичаше да кумува и когато някой от обкръжението му тръгнеше да се жени, настояваше да се изяви в тази роля. Кумството беше един вид развлечение за него, защото всеки ден се чудеше какво да прави, в кой ресторант да отиде или в коя дискотека… Никога не парадираше с това какво подарява на младоженците“, разказват негови приближени.
Неизвестен детайл от семейния живот на сем. Илиеви е фактът, че година преди разстрела Жоро и Мая сключили църковен брак в катедралата „Свети Александър Невски„. Гражданският им брак иначе е още от 94 година. Ритуалът минал тихо и без шумотевица. Дори нямало купон сред най, най-близките. Венчал ги не кой да е, а лично патриарх Максим.
Животът и смъртта на боса на ВАИ Холдинг Георги Илиев! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Мъж Номер 1! Имал е много, но е и давал и помагал много.И това слава Богу и до сега не забравено,и се споменава.Което много ме радва. Многичо ми липсваш.Ти си най-прекрасният мъж.Всичко бих дала,да можеше да бъдеш жив :*

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.