Велин Добрев се отказа от показанията си срещу Златко Баретата

Златко Баретата,охраняван от полицаи в съдебната зала
Златко Баретата,охраняван от полицаи в съдебната зала

Велин Добрев по – известен като Вили Моториста би отбой и се отказа от показанията си срещу Златко Баретата. Моториста прецака яко прокаратурата и се отрече от свидетелствата си срещу Златомир Иванов в разгара на процеса. По  време на днешното заседание срещу Златко Баретата и още 20 подсъдими за разспространение на дрога главният свидетел се завъртя на 180 градуса и преобърна хода на процеса.

Показанията на Велин Добрев бяха взети зад параван в съдебната зала. На днешното заседание Вили Моториста стигна до заключението, че е бил подчинен само на Димитър Вучев по известен като Демби. С него той се свързал през далечната 2004 г., когато  го пуснали на свобода от пандиза. Чрез общи познати Моториста се добрал до Демби, който по това време стоял на върха на верига за разпространение на наркотици. Така моториста започнал да работи  при Димитър Вучев. Според свидетеля не е възможно дори Демби да се е познавал с Баретата, камо ли да му е подчинен. По онова време на пазара имало над 10 организации за разпространение  на наркотици като всяка от тях била автономна.

Главният свидетел по делото срещу Баретата- Вили Моториста
Главният свидетел по делото срещу Баретата- Вили Моториста

Моториста уточни още, че предните му показания са манипулирани от следователя. По време на разпита си през 2009 г никога не бил и споменавал дори, че има някаква връзка между Демби и Баретата. Днес Велин Добрев заяви, че е абсурдно твърдението Демби да е бил подчинен на Златомир Иванов. Пред съда свидетелят уточни, че когато се е разписал преди 2г върху показанията си е бил наясно, че те са подправени и неверни, за да бъдат блаугодни на днешното дело.

Доколко и кога са реални показанията на сочения за ключов свидетел – Вили Моториста остава загадка както и дали разследващите или наркобосовете диктуват редът и закона за справедливост. Важното е, че днес стана факт, че ако следствието не намери други доказателства срещу Златко Баретата до другото дело през октомври то,  той ще  излезе от затвора с високо вдигната глава и чисто име…

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Е па тоя велин е у наше село Йорданкино елинпелинско крие се тука оти че го намерат мафиотите

  2. Велин донрев се е барикадирал да живееее у Елешница -Йорданкино Елинпелин. Тоиа бандит/ Пенюга / Мършляк живеее в центъра на селото до реката. Прави се пред ората на голе ерб. С камери се е охранява оти го е стах от големите. Смешник!

  3. Ей буклук смрадлив лайно велине охльов ти и твоята курва женат ти и твоето дете ша ви………….
    Знам къде жквееш и камерите където си макичил нема да те спасът

  4. тоя педерас засмардял се крие в едно село край София.
    селото е бившото Йорданкино сегашно Елешница.
    живее точно в центъра му до реката

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.