Скандалният туроператор „Алма Тур“ – пред фалит

alma„Алма Тур”, която предизвика кризата с руските и финландските туристи, от година е пред фалит. Фирмата е затънала в кредити за милиони към половината банки у нас. Собствениците Любомир Панковски и Цветан Тончев са допуснали редица грешки в управлението на туристическата империя.

„Алма Тур” дължи 8 млн.лева на „България Еър”. Заради дълга си към авиокомпанията , двамата собственици решават да изтеглят колосалния кредит от 17 млн.евро. Парите обаче не са разпределени правилно. Вместо да стегнат финансите си, Панковски и Тончев се впускат в още по- големи разходи. Купуват имоти в планинските курорти и по

Туристи вече пети ден не могат да се приберат
Туристи вече пети ден не могат да се приберат

 Черноморието.  Междувременно, започват да ги притискат предишни кредити.

Преди пет дни близо 1000 туристи от Русия и Финландия не успяха да напуснат страната заради скандала между „Алма Тур” и „България Еър”. Авиокомпанията отказа да извършва полети на туроператора  заради неплатени резервации. Въпреки че на третия ден чужденците започнаха да се извозват, до момента има още 150 души, които чакат да се приберат у дома. Скандалът наложи дори намесата на правителството, въпреки че и това не даде резултат.

Проблемите за туроператора обаче едва сега започват. Освен вълната от искове, която се очаква от руснаците, срещу „Алма Тур”  започна прокурорска проверка. Икономическа полиция също се намеси.

Туристите, сред които малки деца и възрастни хора, бяха държани в пълна дезинформация дни наред. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.