Опандизиха трима общинари в Каварна

Служителите на МВР си свършиха работатаНа 2 септември служители на Териториално звено за борба с организираната престъпност в Добрич сложиха белезници на трима общинари в Каварна.

Кирил Костов, който е областен координатор на РЗС заяви, че единият е Юлиян Илиев – главен архитект на общината, както и Герб на Община КаварнаДесислав Костов – началник Служба “Териториално селищно устройство”.

Тримата са задържани и обвинени в престъпления по служба с цел лично облагодетелстване. Двама от тях са освободени срещу парична гаранция, а третият арестуван остава на топло до получаване на повече информация от разследващите.

Служителите в община Каварна чрез добре работещи схеми успели да присвоят общински имоти на стойност пъти по-ниска от пазарната. Разследващите са иззели компютърни профили и документи, уличаващи групата в престъпление, както и “скромната” сума от 235 000 евро.

Пред медиите Цонко Цонев – кмет на Каварна, каза, че служителите на общината са повикани  в І-во РПУ в Добрич за разпит заради образувано миналата година досъдебно производство след подадена жалба от Десислав Костов. Той се оплакал, че активист на РЗС изнудвал и него, и главния архитект за солидната сума от 50 000 лева.

Припомняме, че неотдавна членове на РЗС публично намекнаха, че в Добрич има данни за значителни злоупотреби, които обещаха скоро да разгласят. От групата на Яне Янев загатнаха, че в работата на служители на Областна дирекция “Полиция” има шокиращи пропуски, а служители на Община Каварна са замесени в далавери, за което говори подобреното им имотно и финансово състояние.  Те алармираха, че на територията на Добричка община са се подписвали нечестни сделки с цел забогатяване на определени политически лидери в областта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.