И бащата на Владимира Янева с много имоти

Владимира Янева
Владимира Янева

Новата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева бе уличена в имотни игри по подобие на своя семеен приятел – министър Цветан Цветанов. Оказа се, че Янева е собственик на цели 6 имота, завидни придобивки за краткия й работен стаж. Така например, се оказа, че къща в центъра на столицата с прилежащ двор от около половин декар е купена от младата съдийка за скромните 18 600 лв. Освен Владимира Янева обаче, се оказа, че и родителите й са се омотали до ушите в имотни далавери и спекулации.
В куп имотни игри се е забъркал и бащата на Владимира Янева. Това показва справка в службата по вписванията за периода от 98-ма г. до сега. Яне Владимиров Янев е виден специалист по урология. Той работи в клиниката по урология към Александровска болница. Освен това преподава в Медицински университет, където е старши научен сътрудник – втора степен. Ползва се с реномето на един от най-опитните доценти, тъй като работи във факултета от 91 г.
За посочения период д-р Яне Янев и неговата фирма „Яна-Яне Янев“ са имали общо 6 пъти отношения със службата по вписванията. Любопитното е, че в справката не фигурира имотът на ул. „Виктор Григорович“, в който живеят в момента родителите на съдийката. А той е закупен именно в посочения период – през 99-та г. Същата година Яне Янев и Лили Янева са посочили само отказ от вещни

Протежетата на Цветанов пълзят към върховете на властта
Протежетата на Цветанов пълзят към върховете на властта

права върху апартамента на улица „Хубавка“ в София.
Най-скандалните сделки от имотната справка датират от май и юни, 2002 г. Тогава фирмата ЕТ „Яна-Яне Янев“ купува два магазина от общинското дружество „Софийски имоти“. Първият е с площ – 75 кв. м. и е разположен в блок- 11 на кв. ЗонаБ-5. Обектът е представен като помещение за химическо чистене.
Другият магазин, който фирмата, чрез своя пълномощник Владимира Янева купува е бивш билетен център с площ 17.4 кв. м. на ул. „Искър“. В покупко-продажбата отново участва „Софийски имоти“. Става ясно, че стойността на двете сделки е около 70 хил. лв.
Няколко години по-късно Владимира Янева разглежда дело срещу ексшефа на фирмата Тошко Добрев. Тогава тя е забавила с месеци насрочването на делото. Висшият съдебен съвет вече назначи проверка по случая.
През 2005 г. имотът в ЗонаБ-5, използван като помещение за химическо чистене, е ипотекиран в „ПроКредит Банк“, като условието е 50 хил. евро. Ипотеката се прави от родителите на Владимира Янева като физически лица и фирмата „Яна-Яне Янев“ като юридическо лице. Точно 2 години по-късно договорната ипотека е заличена.
От 2009 г. идва и последният официален документ в Службата по вписванията, свързан с бащата на Владимира Янева. Става въпрос за искова молба за половин имот на ул. „Христо Ботев“ № 24 в София.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.